Behandelmethoden die ik gebruik zijn onder andere:

Aanmelding

Zie  “contact” voor contact gegevens. U kunt zich aanmelden via telefonisch contact, whatsapp of email. Als er plek is in mijn praktijk, zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek. We maken hierin kennis met elkaar, ik informeer je over mijn werkwijze en we kijken samen of je hulpvraag en verwachtingen passen bij mijn praktijk en of ik zodoende iets voor je kan betekenen.

Wanneer we na dit eerste gesprek besluiten verder te gaan wordt er een behandelovereenkomst getekend.

De intakefase neemt minimaal 2 gesprekken in beslag. Er wordt tijdens deze gesprekken uitgebreid stilgestaan bij de reden dat je hulp zoekt, jouw klachten, hulpvraag,  achtergrond en wat je hoopt te bereiken. In deze fase worden er ook vragenlijsten gebruikt om nog meer inzicht in je hulpvraag te krijgen. Zodra een helder beeld is ontstaan geef ik een advies. Meestal is dit een behandeling binnen de praktijk, maar soms ook een verwijzing. Voor mij staat voorop dat je de hulp krijgt die je nodig hebt, ook als dit betekent dat je elders beter op uw plek bent.

Uit de intake komt een behandelplan. Het behandelplan vormt de leidraad van de therapie. Tijdens elke sessie is er ruimte voor evaluatie en, indien nodig, een bijstelling van het behandelplan.

Sessies duren ongeveer drie kwartier en zullen meestal wekelijks of eens per twee weken worden ingepland. Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 12 -35 sessies.

In gezamenlijk overleg ronden we de behandeling af en eindigen we met een terugval preventieplan, zodat je tools hebt om ook na de behandeling zelfstandig verder te kunnen. Indien je toestemming geeft, stuur ik een kort berichtje je naar de verwijzer/ huisarts dat je behandeling is geslaagd en afgerond.

Wachtlijst

Op dit moment is aanmelding mogelijk. De wachttijd bedraagt naar schatting 2-3 maanden.

Klachtenregeling

In mijn praktijk is de klachtenregeling van de LVVP van toepassing. Zie: https://lvvp.info/voor-clienten/wat-als-ik-ontevreden-ben-de-behandeling/klachtenregeling-volwassenen/#klachtenregeling)

Recht op inzage in het medisch dossier

In het medisch dossier staan alle gegevens die betrekking hebben op de behandeling. De cliënt heeft het recht om:

  • het dossier in te zien
  • een kopie van het dossier te ontvangen
  • zelf het dossier aan te vullen
  • het dossier te laten vernietigen

Het inzien of opvragen van dossier kost gemiddeld 2-3 uur verwerkingstijd